Isterband

Isterband

För att få Isterbanden syrliga förekom det att man förr i tiden ställde ut kärran med köttråvaror i solen för att bakterierna skulle växa till. Riktigt så går det inte till hos oss nu förtiden utan vi tillsätter en bakteriekultur som får växa till sig under kontrollerade former för att få den rätta syran.

Klassisk isterband från Specialchark – svensk tillverkning av korv i vår korvfabrik i Stockholm!

Här hittar du våra återförsäljare – annars är du välkommen att kontakta oss!

Ingredienser

Nöt- och griskött, vatten, fett från gris, KORNGRYN, potatismjöl, salt, bindväv från gris, potatisflingor, kryddor, socker, torkad lök, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250, rökarom av bok och lönn.

Specifikationer

Kommentar

Stoppad i svintarm

Art.nr

425

Kötthalt

43%

Fetthalt

24%

Näringsvärde per 100g

Energi

1350 kJ

Energi

320 kcal

Fett

24 g

- Varav mättat fett

9,5 g

Kolhydrater

13,5 g

- Varav sockerarter

1,6 g

Protein

8,5 g

Salt

2 g